LTO Noord: 'Geef boeren Zeewolde ontheffing voor afgesloten wegen Almere'

Geschreven door Redactie
LTO Noord: 'Geef boeren Zeewolde ontheffing voor afgesloten wegen Almere'

LTO Noord roept de gemeente Almere op om boerengezinnen in het buitengebied van Zeewolde een ontheffing te geven om toch over de afgesloten Eksterweg en Kievitsweg te mogen rijden.

De gemeente Almere heeft deze wegen afgesloten om sluipverkeer naar Almere tegen te gaan. De afgesloten wegen waren de toegang van het buitengebied van Zeewolde naar Almere-Buiten.

Volgens de agrarische belangenorganisatie hebben de afgesloten wegen grote gevolgen voor inwoners van het buitengebied. De boerengezinnen zijn vaak op Almere gericht als het gaat om scholen, winkels, huisarts en tandarts. De afstand van hun huis tot Almere is vaak kleiner dan de afstand tot het dorp Zeewolde. Doordat de wegen nu afgesloten zijn, moeten de bewoners soms twintig kilometer omrijden om op de plek van bestemming te komen. Sommige gezinnen rijden deze route meerdere keren per dag en zijn daardoor meer tijd kwijt en maken meer brandstofkosten. LTO Noord adviseert de gemeente om na te denken over een ontheffingssysteem voor deze omwonenden. In grote delen van Zeewolde wordt al met ontheffingen gewerkt. Daar zijn wegen op bepaalde tijden alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Mensen die in het gebied wonen, hebben een vignet achter de voorruit waarop staat dat ze een ontheffing hebben. Op deze manier wordt het sluipverkeer in de gemeente tegengegaan. LTO Noord wil graag met de gemeente Almere rond de tafel gaan zitten om over dit probleem te praten.






Onze Ambassadeurs