Apple ontwikkelt een nieuwe iPad Pro die voor het eerst draadloos opladen biedt

Geschreven door Redactie
Apple ontwikkelt een nieuwe iPad Pro die voor het eerst draadloos opladen biedt

Apple ontwikkelt een nieuwe iPad Pro die voor het eerst draadloos opladen moet bieden. Ook zou later dit jaar een nieuwe iPad Mini met een nieuw design verschijnen.

De nieuwe generatie van de iPad Pro zou volgend jaar moeten verschijnen. De iPad Pro zou dan een achterkant van glas krijgen in plaats van aluminium. Daardoor zou de iPad voor het eerst ook draadloos zijn op te laden.

Draadloos laden is nu nog ongebruikelijk voor tablets. iPhones hebben al langer een achterkant van glas, waardoor ze draadloos zijn op te laden. Daarvoor introduceerde Apple vorig jaar zijn eigen MagSafe-systeem.

Apple wil volgens Bloomberg ook 'omgekeerd draadloos opladen' ondersteunen. Daarbij zouden gebruikers hun iPhone, AirPods of Apple Watch kunnen opladen door ze op de achterkant van de iPad Pro te leggen.

Het bedrijf werkt ook nog altijd aan andere draadloze laadtechnieken die meerdere apparaten tegelijk moeten kunnen opladen. Apple ontwikkelde jarenlang de AirPower-oplaadmat die tegelijkertijd een iPhone, Apple Watch en AirPods van stroom had moeten voorzien, maar schrapte dit product later door technische problemen. Vorig jaar gingen er al geruchten dat Apple het project toch weer had opgepakt.

Apple onderzoekt ook manieren om draadloos opladen over wat grotere afstanden te laten werken. Volgens Bloomberg duurt het nog enkele jaren voordat dit geschikt is voor gebruik in consumentenproducten.



Onze Ambassadeurs