Surfpark bij de Eemhof hoopt nu eind 2022 te openen

Geschreven door Redactie
Surfpark bij de Eemhof hoopt nu eind 2022 te openen

Omdat de financiering nog niet rond is, heeft het geplande surfparadijs bij de Eemhof Marina in Zeewolde weer vertraging opgelopen. Oorspronkelijk zou het park in 2019 open gaan, maar de opening werd steeds uitgesteld. Nu staat de datum op eind 2022.

"De coronacrisis heeft voor de nodige vertragingen in het financieringstraject gezorgd", schrijft We Want Waves, het bedrijf achter het surfpark, op Facebook. “Dit lijkt nu langzaam de goede kant op te gaan”. We Want Waves wil geen verdere toelichting geven.

    ''We kunnen nog steeds niks beloven''
    — We Want Waves


Bij de Eemhof Marina wil het bedrijf een zogenoemde 'wavepool' aanleggen. In een grote bak worden hoge golven kunstmatig opgewekt om op te surfen. “Onze surfpool biedt ruimte voor meerdere surfers tegelijk zonder elkaar in de weg te liggen. Spectaculair dus voor zowel de surfers in het water als het publiek aan de kant om van dichtbij naar te kijken”, zo staat op de website van het surfpark. Er komen daarnaast ook accommodaties rondom de wavepool.

In 2019 kwam de financiering niet rond, waarna ook de deadline van 2020 niet werd gehaald. Door de coronacrisis liep de financiering weer een jaar vertraging op, maar inmiddels is er hoop, zo schrijft We Want Waves. "Als er door de nasleep van de crisis geen gekke dingen meer gebeuren, zou dat betekenen dat er eind volgend jaar eindelijk gesurft kan gaan worden bij Eemhof Surfpark (maar we kunnen nog steeds niks beloven)."


Onze Ambassadeurs