Ontdek de Klompenpaden in Ermelo

Geschreven door Redactie
Ontdek de Klompenpaden in Ermelo

Het begint langzamerhand weer lekker weer te worden. Dat betekent dat we eindelijk weer buiten tijd kunnen doorbrengen. Hou je er ook van om de benen te strekken en door de natuur te wandelen? Trek je wandelschoenen maar aan want hier zijn twee leuke wandelroutes die jij kunt bewandelen.

De wandelroutes worden ook wel klompenpaden genoemd en zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, historische wegen en boerenland gaan.

Het Perserpad heeft mooie weilanden, akkerranden en historische en nieuwe landgoederen. De wandelroute is veertien kilometer en de paden lopen door de Veluwse bossen en landgoederen. Onderweg zijn er buiten natuur en cultuur ook verschillende horecagelegenheden, er is dus ook wat voor als je even wilt rusten. Tijdens het lopen kom je van alles tegen waaronder een Boerderij wat een echt Veluwse voorbeeld is. Tijdens de wandeling kun je met wat geluk ook allerlei wilde ingrediënten plukken. Mocht je niks te plukken onderweg tegenkomen kan je gelukkig ook lekkere streekproducten kopen. Zo kun je na de wandeling heerlijk gaan koken met de smaken van Ermelo.

Het Speuldepad kan je vinden in het mooie buitengebied van Ermelo. Op deze wandelroute kan je met de zestien kilometer lange wandeling genoeg ontdekken. Zo kun je de buurtschappen Staverden verkennen wat rondom het gelijknamige kasteel ligt. In dit gebied kan je onder andere de Staverdense Beek tegenkomen wat onderdeel uitmaakt van de Hierdense beekstelsel. Mocht je goed om je heen kijken en wat geluk hebben is er ook een mogelijkheid een edelhert zien, deze kunnen hier namelijk vrij rondtrekken. Ook hier zijn onderweg horecagelegenheden te vinden mocht je honger of dorst krijgen onderweg. Het is dus zeker waard om deze wandelroute te bewandelen.

Om het makkelijk te maken is er ook de mogelijkheid de routes te downloaden of online te bekijken. Om de routes te bekijken of voor meer informatie ga je naar: www.klompenpaden.nl


Onze Ambassadeurs