Avonturenhuis op scoutinglandgoed bijna klaar

Avonturenhuis op scoutinglandgoed bijna klaar

De bouw van het Avonturenhuis op het scoutingterrein bij Zeewolde is bijna klaar. Het gebouw wordt de uitvalsbasis van de scouting. Het wordt voornamelijk gebruikt door de jongste scouts die nog niet buiten kunnen slapen en kinderen met een beperking.

In het gebouw zijn alle voorzieningen samengevoegd op één plek. Naast de 80 bedden is er onder meer een keuken en een winkeltje. "Omdat we het zien als een uitvalsbasis is het ook makkelijk als je alles bij elkaar geconcentreerd hebt. Het terrein is redelijk groot met 70 hectare. Dan is het ook makkelijk als je alles bij elkaar hebt", vertelt directeur Peter Messerschmidt van Scoutinglandgoed Zeewolde.

Op het dak van het gebouw komen nog zonnepanelen. “We proberen zo duurzaam mogelijk te zijn”. Naast de zonnecollectoren spoelen de wc’s met water dat niet is gezuiverd en wordt een pelletkachel gebruikt om bij te stoken. Messerschmidt is zeer enthousiast over het pand. "Wij zijn hier nu anderhalf tot twee jaar mee bezig. Dan zie je het in één keer vanuit de tekeningen omhoog komen en groeien. Ik heb dan echt het gevoel als ik hier doorheen loop dat je al die kinderen zo in die slaapkamers ziet en er dwars doorheen ziet rennen. Dat vind ik supergaaf. Daar doen we het natuurlijk voor."

Geld nodig voor bedden

Voor de invulling van het Avonturenhuis is nog wel geld nodig. "We hebben nog met name ongeveer 150.000 euro nodig voor de inventaris. Er komen 80 bedden en die moeten nog betaald worden. Daar zijn we voor aan het sparen, maar we doen met name een beroep op mensen om een donatie te doen. Ik hoop dat iedereen dat doet en dat we die laatste 150.000 euro bij elkaar krijgen."

Wanneer wordt het gebouw geopend?

Als alles meezit is het Avonturenhuis in oktober af. De officiële opening is in het voorjaar van 2022. Het landelijke magazijn van Scouting Nederland is inmiddels verhuisd naar Zeewolde en ook het hoofdkantoor moet op het scoutingterrein komen.



Onze Ambassadeurs