Wisselende reacties op klimaatplannen EU

Wisselende reacties op klimaatplannen EU

De reacties op het Europese klimaatplan van Frans Timmermans lopen behoorlijk uiteen. Ondernemers lijken er zin in te hebben, maar Greenpeace stoort zich aan het feit dat sommige grote vervuilers nog steeds worden gesubsidieerd.

De Europese Unie moet de uitstoot van het schadelijke broeikasgas CO2 in 2030 met 55 procent hebben verlaagd (ten opzichte van 1990) en presenteert daar pijnlijke en dure plannen voor.

Maar daar kunnen Nederlandse bedrijven volgens VNO-NCW prima mee overweg. "Nederland kan dankzij een gecoördineerde Europese aanpak sneller en tegen lagere kosten CO2-reducties realiseren. Een Europese aanpak helpt daarbij".

Met het plan moet over negen jaar 40 procent van de energie groen zijn opgewekt. Dus met zon, wind en biomassa. Al is over dat laatste nog een felle discussie gaande want bij biomassa zoals houtstook blijft de vraag of dat wel zo groen is.

Greenpeace Nederland is te spreken over de ambitie van 55 procent-reductie door de Europese Commissie. "Al beweert de wetenschap inmiddels dat het in 2030 al 65 procent minder uitstoot moet zijn", zegt Greenpeace.








Onze Ambassadeurs