Waardering provincie voor culturele vernieuwing Harderwijk

Waardering provincie voor culturele vernieuwing Harderwijk

Provinciebestuurder Peter Drenth heeft zijn waardering uitgesproken voor de vernieuwende kracht van de culturele instellingen in Harderwijk.

De gedeputeerde Cultuur en Erfgoed van de provincie Gelderland werd vandaag voor een informeel werkbezoek ontvangen door wethouders Gert Jan van Noort en Jeroen de Jong en bekeek het heringerichte en verbouwde Stadsmuseum. Aan de herinrichting heeft ook de provincie financieel bijgedragen.

Aansluitend bezocht Peter Drenth samen met Gert Jan van Noort het tijdelijke multifunctionele podium van Theater Harderwijk op het Bouw en Infra Park. Hij sprak daar met Stichting Podia Harderwijk en Stichting Stad als Podium over onder meer de samenwerking tussen de Harderwijkse culturele instellingen en het belang van het betrekken van alle inwoners bij kunst en cultuur. Hij toonde zich enthousiast over de manier waarop de culturele instellingen uitdagingen omzetten in vernieuwing door hun krachten te bundelen. “Ik ben trots op wat ik heb gezien”, aldus de heer Drenth “en blij dat Harderwijk in Gelderland ligt!”.

Onze Ambassadeurs