Groen licht voor herinrichting Hooge Riet

Geschreven door Redactie

Het bestemmingsplan voor de Hooge Riet staat vast. Er on zes weken lang gespeculeerd worden over de aspecten van het plan. Maar er zijn geen bezwaren ingediend. Vastgoed gaat verschillende woningen bouwen in De Hooge Riet.

De Hooge Riet was jarenlang leegstaand, maar nu krijgt het een nieuwe toekomst. Heijmans Vastgoed ontwikkelt het gebied. Er worden 38 nieuwbouwwoningen gebouwd in het park achter het monument. Er komen 28 tweelaagse terraswoningen en 10 twee-onder-een-kapvilla’s. in het monument zelf worden 32 unieke appartementen gebouwd door Aannemingsbedrijf Draisma. Op de hoek van de Chevallierlaan en de Stationsstraat word een appartementengebouw van drie verdiepingen met 42 studio’s aangebouwd. Dit worden sociale huurwoningen. UWOON gaat voor het verhuur van de appartementen zorgen.

De Hooge Riet zal het eerste deelgebied van Landgoed Veldwijk zijn wat aangepakt gaat worden. Het landgoed voldoet niet meer aan de eerder gestelde inrichting door vernieuwingen in de zorg. Daardoor heeft gemeente Ermelo samen met GGZ Centraal een masterplan gemaakt om de ruimte zo goed mogelijk in te richten. Er worden veel deelgebieden aangepakt en opnieuw ingericht. Er komen nieuwe zorggebouwen en woningen te staan. Ook word er rekening gehouden met het parkachtige karakter van het gebied en de monumentale gebouwen blijven bewaard en worden met respect behandeld.Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?