Column Ineke Sommer: huispassie

Geschreven door Redactie

Eindelijk! De coronacijfers worden minder en het begint te kriebelen!

We willen op vakantie en de zomer is begonnen! We mogen weer uit de kleren en in bikini of zwembroek! Heeft u dan ook altijd het gevoel van: Oei kan het niet wat strakker? Misschien wilt u nog enkele kilootjes kwijt voor we weer op vakantie kunnen.

Ook willen we beslagen ten ijs komen voordat we ons op een zonnebedje wagen. Zijn de haartjes in de liesstreek, benen en oksels verwijderd? Heeft u voor uw vakantie nog een laser- of harsbehandeling gehad? Maak tijdig een afspraak met uw huidtherapeut hiervoor.

Maar er zijn ook zaken die u eerder aan moet pakken. Daar is de periode van de winter en het voorjaar voor. Heeft u last van ruwe, wratachtige plekjes op uw lichaam dan kunt u die gewoon tijdig laten verwijderen. Maar er zijn ook aandoeningen die lastiger zijn aan te pakken. Misschien heeft u last van striae, dit is een scheuring van het onderhuidse weefsel en zal niet meer verdwijnen. Na een zwangerschap hebben veel vrouwen last van striae op de buik. Maar we zien op het moment na de coronatijd ook veel jonge mensen met striae. Te snel groeien of te veel aankomen kan een oorzaak zijn. Bij mensen met zwak bindweefsel zal dit eerder voorkomen.

Die rare rode strepen op uw huid. Die eigenlijk nooit wegtrekken, zijn wel te behandelen met een speciale laser. De pulse dye laser kan een significante verbetering geven van de striae. De kleur veranderd na enige tijd. De roodheid trekt weg en de strepen worden smaller. Hierdoor zijn ze minder zichtbaar en vallen ze niet meer op.

Als u alle voorzorgsmaatregelen voor het zonnebad of voor een fijne vakantie heeft genomen kunnen wij u alleen nog maar een advies meegeven en dat is niet vergeten u regelmatig in te smeren met een goede zonnebrand. Ook een hoedje of petje mag niet ontbreken in de koffer of tuin! Hoe lekker de zon ook is, zonder bescherming kan hij veel kwaad doen, maar daar hebben we het al eerder over gehad en iedereen weet dit natuurlijk al!

Geniet van het mooie weer en mocht u nog voor de vakantie nog een behandeling willen, wij zijn gewoon aanwezig!

Indien jullie vragen hebben over bepaalde huidproblemen en/of behandelingen hiervoor kunt u ons mailen op info@huidtherapie-lelystad.nl of info@huidenoedeemcentrum.nl. Of kijk op onze website voor meer informatie www.sommer-huidtherapie.nl of www.huidenoedeemcentrum.nl. 


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?