Veel kilometers omrijden door werkzaamheden A6 en Roggebotsluis

Veel kilometers omrijden door werkzaamheden A6 en Roggebotsluis

Het verkeer op de A6 moet tot en met dinsdagochtend rekening houden met een forse omleiding.

De snelweg vanuit Almere richting Noordoostpolder en Urk wordt ter hoogte van Lelystad-Noord van vrijdagavond 20:00 uur tot dinsdagochtend 05:00 uur afgesloten.

De rijbaan in noordelijke richting gaat dicht voor asfalteringswerkzaamheden. Ook de parallelweg over de Ketelbrug wordt afgesloten voor het doorgaande verkeer. Automobilisten die denken over de Hanzeweg, oftewel de N307, om zo via Kampen richting Emmeloord te kunnen rijden, komen mogelijk bedrogen uit. Ook ter hoogte van de Roggebotsluis wordt aan de weg gewerkt en is één rijbaan afgesloten. Bij grote verkeersdruk kunnen hier langdurige opstoppingen ontstaan.

Rijkswaterstaat adviseert daarom over Harderwijk de polder uit te rijden. Daar kan het verkeer via de A28 richting Zwolle rijden om vervolgens de N50 richting Kampen en Emmeloord te nemen.
Verkeer vanuit de Randstad wordt buiten Flevoland om geleid, via de A1 richting Amersfoort. Daarna loopt ook deze omleiding via de A28 en de N50. Het gaat om een omleiding van tientallen kilometers. Volgens Rijkswaterstaat moeten automobilisten rekening houden met een extra reistijd tot 45 minuten.

Onze Ambassadeurs