De negen mooiste motorroutes in Flevoland

Geschreven door Redactie
De negen mooiste motorroutes in Flevoland

Een route met in totaal 1.757,46 kilometer

Het voorjaar is de perfecte tijd om lekker met de motor op pad te gaan. Hierom heeft Hans van der Ven mooie routes geselecteerd, die hij deelt op de website www.myrouteapp.com.

De eerste route is de Nieuwlandroute. Deze duurt gemiddeld 2,5 uur en telt 121,43 kilometer langs Almere Haven, Zeewolde, Lelystad en terug naar Almere. De tweede route is de Zeebodemroute, deze duurt gemiddeld 3,5 uur en telt 168,12 kilometer en komt langs Lelystad, Dronten, Drontermeer, Zwolse Vaart, Emmeloord, Urk en terug naar Lelystad. De derde route is de Zeilberg Noord Holland Friesland route. Deze route duurt gemiddeld 8,5 uur en telt 570,29 kilometer.

Tijdens deze mooie route rijd je langs Terschuur, Lelystad-Enkhuizen, Medemblik, de Afsluitdijk, Stavoren en Nunspeet. Route vier is een motorroute links van het IJsselmeer. Deze route duurt gemiddeld 3 uur en 45 minuten en is 175,55 kilometer lang. Deze route start in Amsterdam, maar gaat via Volendam, Enkhuizen en Almere naar het eindpunt in Diemen. De vijfde route is ‘De IJsselmeer polders’ en duurt ongeveer 3 uur. In 125,51 kilometer rijd je door de polder en is het beginpunt van de route tevens het eindpunt. Route zes is een prachtige route om het Veluwemeer. In 165,38 kilometer kom je langs Putten, Dronten, Zeewolde en Eemnes. Deze tocht duurt ongeveer 3 uur en 45 minuten.

De zevende route is een rondje in de Noordoostpolder. Dit is de één na kleinste route in de lijst en duurt ongeveer 3 uur. De achtste route is de Gaasterlandroute die je in ongeveer 3 uur kunt rijden. In 138,7 kilometer rijd je van Sneek langs het IJsselmeer via Joure naar Emmeloord. De negende route is een route die begint in Genemuiden en eindigt in Den Helder. Leuk om een overnachting bij te boeken. Deze tocht is 162,83 kilometer lang en duurt ongeveer 3,5 uur.







Onze Ambassadeurs