Werkzaamheden Vissershaven en Havendam

Geschreven door Redactie

Binnenkort start de herinrichting van de Havendam en de Vissershaven. De afwatering van de Havendam wordt verbeterd, er worden nieuwe verhardingen aangebracht en er komen nieuwe kadeconstructies in de Vissershaven.

De witte voetgangersbrug gaat daarom tijdelijk uit bedrijf en er is geen scheepvaart mogelijk in de Vissershaven. Vanaf maandag 30 augustus starten de werkzaamheden achter de voetgangersbrug in de havenkom van de Vissershaven. Om dit mogelijk te maken, gaat de brug vanaf 23 augustus tot en met maart 2022 uit bedrijf. Er is geen voetgangersverkeer en geen brugbediening mogelijk tijdens de werkzaamheden. De Vissershaven is vanaf 30 augustus gestremd voor alle scheepvaart en is uitsluitend nog bereikbaar voor schepen die werkzaamheden uitvoeren.

De nieuwe kade wordt vergelijkbaar met de kade langs de Strandboulevard: verlaagd en voorzien van straatwerk. Het aanbrengen van het straatwerk gaat in gedeeltes en loopt tegelijk met het vernieuwen van de bestrating op de Havendam.

Er komt nieuwe bestrating op de Havendam

Maandag 25 oktober starten we met de straatwerkzaamheden op de Havendam. Hiervoor wordt de weg tijdelijk volledig afgesloten. De bereikbaarheid blijft goed, wordt van tevoren duidelijk gecommuniceerd en via omleidingsroutes aangegeven. De werkzaamheden lopen door tot en met maart 2022.

Onze Ambassadeurs