Gemeentebestuur wil hangplek voor jongeren plaatsen

Gemeentebestuur wil hangplek voor jongeren plaatsen

Als het in handen is van de burgemeester en wethouders kunnen de jongeren in Zeewolde een hangplek krijgen in de Polderwijk.

Volgens het college moet de hangplek bij het basketbalveld aan de rotonde bij de Zeewolderweg en de Kwartiermakerslaan komen. Alle jongeren en straatwerkers hebben meerdere malen aangegeven meer hangplekken te willen in het dorp. Zo kan de toegenomen overlast van jongeren verminderd worden.

Jongerenontmoetingsplek

In Zeewolde bij het skatepark zijn er in het verleden eerder al wat hangplekken geplaatst. Zo een plek word een jongerenontmoetingsplek (JOP) genoemd. Zo´n JOP is netjes overdekt en er zijn vuilnisbakken en banken aanwezig. Die JOP´s staan vooral rond om het centrum van Zeewolde, maar doordat er nieuwe wijken in de bouw zijn en wijken een uitbreiding krijgen is er behoefte aan een plek in bepaalde wijken. Polderwijk is de meest logische keuze volgens het college omdat jongeren daar nu al samenkomen. 

Handig

De jongerenontmoetingsplek is erg handig, want hij is verplaatsbaar en dat is voor het geval dat de jongeren een lange tijd geen gebruik maken van de JOP. Het aanschaffen en plaatsen van de JOP kost zo´n 35.000 euro. De gemeenteraad heeft tot het einde van de maand de tijd om akkoord te gaan met de plannen.

Onze Ambassadeurs