Zuinig rijden

Geschreven door Redactie

Zuinig rijden heb je voor een groot deel zelf in de hand. Je kan eenvoudig brandstof besparen door zelf bewust te zijn van je eigen rijstijl.

Door zuinig te rijden kun je tot wel 15% op je brandstof besparen. Je hebt zelf invloed op je brandstofverbruik maar ook het soort auto waarin je rijdt. Het gewicht, de aerodynamica en de cilinderinhoud van de motor bepalen de zuinigheid van de auto. Het is van belang dat de auto technisch goed wordt onderhouden. Of je nu een schakelbak of automaat hebt, een goed onderhouden motor presteert beter en zorgt voor lager brandstofverbruik. Als automobilist kun je zelf veel doen om te besparen. Schakel bijvoorbeeld zo snel mogelijk. Hoe lager het toerental van de motor, hoe minder brandstof er wordt verbruikt. Laat de auto uitrollen. Neem op tijd gas terug en laat de auto uitrollen naar bijvoorbeeld het stoplicht. Probeer hierbij zo min mogelijk te remmen. Trek geleidelijk op. Snel optrekken is natuurlijk leuk maar het kost erg veel brandstof. Nog een laatste tip die je zeker zal helpen om zuiniger te kunnen rijden. Houd de snelheid constant. Door een constante snelheid te rijden verbruik je minder brandstof. Dit omdat je niet telkens gas bij hoeft te geven of af moet remmen.

Onze Ambassadeurs