Scholen strijden tegen elektronisch afval

Geschreven door Redactie
Scholen strijden tegen elektronisch afval

Van 13 september tot en met 7 oktober wordt de E-waste Race gehouden.

Tien basisscholen uit de gemeenten Elburg, Oldebroek, Harderwijk, Putten, Ermelo en Nunspeet doen daar aan mee. Het project ging van start op de Bernhardschool, in bijzijn van Wethouder Klappe. De tien teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (‘e-waste’). De kinderen zamelen kleine elektronisch apparaten in zodat deze opnieuw gebruikt kunnen worden. Een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Help je mee?

Als je klein elektronisch afval apart inlevert, help je het milieu. Woon je in de buurt van de Bernardschool? Dan halen de leerlingen jouw elektronisch afval gratis bij je thuis op! Dat kan tussen 13 september en 7 oktober, door jouw afval aan te melden op www.ewasterace.nl. Je kunt alle kapotte of oude apparaten met een stekker of batterijvak inleveren. Denk aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker of een defect mobieltje. Ook oude of kapotte kabels en adapters zijn geschikt om in te leveren. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste!

De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een schoolreisje. Als dank voor jouw hulp krijg je kortingscodes voor mooie duurzame producten.




Onze Ambassadeurs