Top 3 populairste sporten in Nederland

Geschreven door Redactie
Top 3 populairste sporten in Nederland


Hier zijn de top 3 populairste sporten in Nederland

Nummer 3: Sportvissen

Je verwacht het misschien niet, maar sportvissen word gedaan door 570 duizend mensen. Ja je leest het goed 570 duizend mensen zitten op een sportvisserij bond. Deze bond overkoepelt 900 lokale hengelsportverenigingen en regionale federaties. Daarnaast heeft sportvissen ook een tv programma (studio vis) die je momenteel kan zien op rtl7 om 9.00 uur op zondagochtend.

Nummer 2: Tennis

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft 30000 leden meer dan sportvisserij met 600 duizend leden en heeft ongeveer 1700 verenigingen gevestigd in Nederland. Zij doen mee aan de Nederlandse tennis Eredivisie en allemaal regionale cups zoals de Davis cup, Fed cup, Hopman Cup en de Wheelchair Tennis Masters.


Nummer 1: Voetbal

Natuurlijk staat voetbal op nummer 1. De sport telt 1,2 miljoen leden in Nederland. De KNVB vromen voetbal onder: zaalvoetbal, straatvoetbal, strandvoetbal, schoolvoetbal, 45+ voetbal en G-voetbal (voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking). Er zijn ook landelijk competities zoals de 1-3 divisie en 1 t/m 6e klasse, en ook zijn er landelijke bekertoernooien. 

Onze Ambassadeurs