Internationale dag van de Taco’s

Geschreven door Redactie

Het is vandaag 4 oktober. Deze dag staat bekend om de Dierendag, maar wat veel mensen niet weten is dat het vandaag ook Internationale dag van de Taco’s is.

De afgelopen jaren is de Taco moeiteloos omarmt in de eetwereld van Nederland. En zeg nu zelf, ze zijn heerlijk toch? Ter ere van deze heerlijke Mexicaanse traktatie is deze dag in het leven geroepen.

De taco zelf is misschien niet zo bijzonder. Maar los van de keuze tussen harde - of zachte taco’s zijn er veel meer mogelijkheden. En het gaat er vooral om wat je erin doen. Hier kan je eindeloos mee variëren. Of je nu van vlees of vis houdt, of misschien ben je wel vegetarisch. Er zijn super veel opties voor het vullen van je taco. Hieronder lees je klassieke variant.

Benodigdheden:

  • 5 à 6 tacoschelpen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Bakje cherrytomaten
  • Klein blikje kidneybonen
  • Blikje mais
  • 200 gram gehakt
  • 2 theelepel taco kruidenmix

Bereiding:

Snipper het uitje en snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd ook de cherrytomaatjes in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de knoflook en rode peper ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens het gehakt en de taco kruiden toe en bak de gehakt rul. Vervolgens voeg je de tomatenpuree, de cherrytomaatjes, kidneybonen en mais toe en bak je het geheel ongeveer 5-8 minuten. Voeg eventueel een scheut water toe als het geheel wat te droog wordt. Zet vervolgens het vuur uit en schep het gehaktmengsel in de tacoschelpen. Zelf heb ik de tacoschelpen rechtop in een ovenschaal gezet. Verdeel nog een beetje geraspte kaas over het geheel en zet de Mexicaanse taco’s ongeveer 10 minuten in de oven. Serveer eventueel nog een frisse salade bij het geheel en smullen maar.

Eetsmakelijk!


Onze Ambassadeurs