Schaapskooi in Ermelo

Geschreven door Redactie
Schaapskooi in Ermelo

De doelstelling is om de schaapskooi met een capaciteit van 400 schapen op de Ermelosche Heide zo te houden.

Dit doen ze door middel van het werven van fondsen, de openstelling van het bezoekerscentrum en het organiseren van activiteiten. Stichting Schapedrift is een vrijwilligersorganisatie met leuke medewerkers. Er zijn ongeveer 120 vrijwilligers actief bij de stichting. Een cultuurhistorische traditie wordt hiermee levend gehouden en begrazing van de heide door schapen om het natuurschoon te behouden.

Met de schaapskudde voeren ze in opdracht van de gemeente Ermelo het begrazingsplan voor de Ermelosche Heide uit. De schapen begrazen het heidegebied, waarvan de gemeente eigenaar is.

In het bezoekerscentrum kan je informatie krijgen over de schaapskudde en de Ermelosche Heide. Het is een mooi startpunt voor een wandeling en er worden veel activiteiten georganiseerd. Uitgangspunt is om het bezoekerscentrum laagdrempelig te houden. Het is het hele jaar open en gratis toegankelijk. Ze hebben ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid en ze ontvangen regelmatig schoolklassen, groepen ouderen en mensen die mindervalide zijn. Ook werken ze nauw samen met toeristische organisaties in de omgeving.

Onze Ambassadeurs