Bastiaan Hof deed mee aan de Hansa Wereldkampioenschap zeilen

Geschreven door Redactie

In de Hansa-zeilklasse strijden mensen met of zonder een aandoening tegen elkaar.

“Het was de bedoeling dat we in vijf dagen tien wedstrijden zouden zeilen, maar de mindere weersomstandigheden maakten dat onmogelijk”, verteld Bastiaan. Bastiaan heeft zelf een niet-aangeboren hersenletsel en daarmee in Palermo uitkwam in de Hansa Liberty-klasse. “De ene dag stormde het en de andere dag stond er weer nauwelijks wind. Uiteindelijk hebben we maar vijf wedstrijden kunnen varen. Zelf werd ik één keer tiende en één keer elfde in een veld met zestien zeilers.”

Het mooiste moment voor Bastiaan was overigens niet in het water “Ja, ik mocht ook met de Nederlandse vlag lopen. Dat was een geweldige ervaring.”Onze Ambassadeurs