Voorleeskampioenschap bij basisschool De Toermalijn

Geschreven door Redactie
Voorleeskampioenschap bij basisschool De Toermalijn

Wycher uit groep 7a, Raf uit 7b en Lisa uit groep 8 hebben deelgenomen aan het voorleeskampioenschap van basisschool De Toermalijn.

“De afgelopen twee weken was het kinderboekenweek in heel Nederland en het thema dit jaar was ‘Worden wat je wil’’’, zegt de woordvoerder van de Toermalijn “De leerkrachten lazen voor, de kinderen zongen en dansten mee met het liedje van Kinderen voor Kinderen, knutselden en lazen uiteraard extra veel uit hun boeken.” Daarbij werd in iedere groep 7 en 8 goed opgelet wie er het beste kon voorlezen.

“Wycher, Raf en Lisa lazen alle drie vijf minuten voor uit hun favoriete boek en dat was best spannend, omdat er meer dan honderd kinderen meeluisterden. De leerkrachten en kinderen van groep 6 vormden de jury en concludeerden uiteindelijk dat Raf het beste voorlas uit (hoe toevallig) het boek Gozert, dat dit jaar de Gouden Griffel heeft gewonnen.”

Raf mag tijdens de voorleeskampioenschappen van Zeewolde die later dit schooljaar worden gehouden De Toermalijn gaan vertegenwoordigen.



Onze Ambassadeurs