Sinaasappel/meringue kwarktaart in de vorm van een schaap

Geschreven door Redactie
Sinaasappel/meringue kwarktaart in de vorm van een schaap

Zelfgemaakte kwarktaart met het gezicht van een schaap

Het is natuurlijk hartstikke leuk om zelf taart te maken. Maar hoe leuk is het als je taart het gezicht heeft van een schaap?! Het kan, en het is ook nog eens best simpel om te maken. Je leest hier hoe.

Ingrediënten voor de taart

  • 100 gram koekjes (bijvoorbeeld Bastogne);
  • 4 eetlepels suiker (60 gram);
  • 55 gram boter;
  • 450 gram kwark;
  • 125 milliliter slagroom;
  • 1 zakje gelatinepoeder;
  • 60 milliliter versgeperste sinaasappelsap;
  • Eetbare bruine stift of chocola om mee te tekenen;

Ingrediënten voor de meringue

  • 4 eiwitten;
  • 250 gram fijne kristalsuiker;
  • Benodigdheden
  • Springvorm (20-24 centimeter doorsnede);
  • Bakpapier;
  • Spuitzak;
  • Schone kom en mixer;

Kwarktaart bereiden

Verkruimel de koekjes in een afsluitbare zak. Meng de kruimels met de 4 eetlepels suiker. Smelt de boter in een pannetje en meng dit goed met het kruimelmengsel.

Pak de springvorm erbij. Bedek de onderkant met bakpapier en klem de ring eromheen. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taartbodem nu gedurende 10 minuten in de koelkast.

Sla de slagroom stijf met een deel van de suiker. Meng de kwark, de slagroom en de resterende suiker in een grote kom goed door elkaar.

Verwarm het sinaasappelsap in een pannetje en strooi de gelatinepoeder erdoor. Laat dit ongeveer 4 minuten verwarmen tot de gelatine helemaal is opgelost.

Meng het sinaasappelsap met gelatine door het kwarkmengsel en roer nog even goed door. Giet dan dit mengsel over de bodem in de springvorm en strijk het glad.

Bedek de springvorm met huishoudfolie en zet de kwarktaart minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Bereidingswijze meringue

Terwijl je moet wachten tot de kwarktaart is opgestegen kan je met de meringue beginnen.

Let op! Het is heel belangrijk dat er geen eigeel bij het eiwit komt en dat alle materialen goed schoon en vetvrij zijn.

Verwarm de oven voor op 90 graden (hetelucht). Snijd de citroen doormidden en wrijf de kom en de gardes van de mixer in met de citroen. Verwijder eventueel met een keukenpapiertje de restjes citroen.

Klop met een mixer de eiwitten tot het schuim wordt. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en mix goed door. Mix nog ca. 7 à 8 minuten goed door tot het schuim stevig en glanzend is. Als er mooie pieken ontstaan dan is het meringue schuim goed.

Gebruik een spuitzak om mooie toefjes eiwit op het bakpapier te maken. De hoopjes zetten niet uit tijdens het bakken dus je kunt ze vrij dicht bij elkaar doen. Zet de bakplaat 1½ uur in de oven.

Zet daarna de deur van de oven op een kiertje en laat de meringues in de oven afkoelen. Hierdoor kan het vocht ontsnappen en worden de schuimpjes beter droog. Bewaar de meringue schuimpjes op een droge plek. Of doe ze in een trommel met wat ongekookte droge rijst op de bodem, hierdoor blijven ze langer krokant.













Onze Ambassadeurs