Ultieme ontbijtburrito's to go
Zoet of hartig, licht of vullend, taai of knapperig, wat je ook wilt, je kunt onderweg een gezond ontbijt eten. Met deze grab-and-go-idee kun je doorgaan tot de lunch, hoe druk je het ook hebt.
Ingrediënten:
- 1 theelepel olijfolie
- 1/2 kop gehakte verse champignons
- 1/4 kop gehakte groene peper
- 1/4 kop gehakte zoete rode peper
- 1 kopje eiervervanger
- 1/4 theelepel peper
- 2 volkoren tortilla's, opgewarmd
- 1/4 kop geraspte cheddarkaas met verlaagd vetgehalte
- 2 eetlepels salsa
- 2 eetlepels vetvrije zure room
Verhit olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg groenten toe; kook en roer tot het gaar is. Haal uit de pan; blijf warm.
Voeg eiervervanger en peper toe aan dezelfde koekenpan; kook en roer op middelhoog vuur tot de eieren zijn ingedikt en er geen vloeibaar ei meer is. Haal van het vuur.
Schep het groentemengsel en roerei over het midden van elke tortilla; top met kaas, salsa en zure room. Vouw de onderkant en zijkanten van de tortilla over de vulling en rol op.