Hoe kan ook jij duurzamer leven?

Geschreven door Redactie
Hoe kan ook jij duurzamer leven?

Hier zijn 3 tips die je kunnen helpen om een duurzamer leven te leiden.

Tegenwoordig worden grondstoffen steeds schaarser en de bevuiling in de natuur steeds groter. Zo genereren veel producten vuil, wat vaak lastig is om af te breken in de natuur. Ook worden er vaak bij het maken van producten slechte stoffen uitgestoten die vervolgens ook weer een negatief impact hebben op de natuur. Wat bewuster omgaan en duurzamer leven zal al een hele positieve impact hebben. Vandaar hier wat tips om daarbij te helpen.


1 Duurzame Merken

Wist je dat de kledingindustrie een vervuilende industrie is? De kledingindustrie veroorzaakt watervervuiling, giftig afval, watervervuiling en restafval. Als je van winkelen houdt, kies dan voor een duurzaam merk dat rekening houdt met het milieu. Koop kleding gemaakt van biologisch katoen of duurzaam geproduceerde kleding.

2 Duurzamer reizen!

Reizen is een goede hobby, maar het kan ook een negatieve impact hebben op de wereld. Alleen al vliegreizen zijn verantwoordelijk voor meer dan 2% van de wereldwijde uitstoot van kooldioxide.

Gelukkig hebben we een goed spoornetwerk in Europa. Natuurlijk kan het beter en sneller, maar tegenwoordig zijn bestemmingen als Parijs, Londen en Berlijn gemakkelijk per trein te bereiken. Als je verder gaat dan deze bestemmingen, probeer dan Interrail treinen te nemen. De trein duurt langer, maar het comfort dat je hebt (prachtig uitzicht, goed werken, ruime zitplaatsen) is ongeëvenaard door te vliegen.


3 Minder vlees meer groente!

Vlees heeft tenslotte de grootste verborgen impact op het milieu. De uitstoot van kooldioxidedoor de veehouderij is enorm. Melkkoeien stoten jaarlijks70 tot 120 kilogram methaan uit. Methaan is een moleculen de impact ervan op het broeikaseffect is 23 keer die van koolstofdioxide.

Vergeleken met de auto-industrieën het transport is de vleesindustrie schadelijker voor het milieu. Eet je veel vlees, probeer dan andere alternatieven zoals gluten, champignons, aubergine, linzen of kunstvlees.

Onze Ambassadeurs