Burgemeester en wethouder planten bomen tijdens Boomfeestdag

Geschreven door Redactie
Burgemeester en wethouder planten bomen tijdens Boomfeestdag

Gisteren was het  Boomfeestdag. De dag dat kinderen een boom planten en ze leren hoe belangrijk bomen zijn voor onze leefomgeving. Het onderwerp dit jaar is “BOMEN maken GEZOND”.

Ook in Ermelo vierde we Boomfeestdag. Want verbeteren en groener worden van de leefomgeving vinden wij belangrijk. En dit jaar deden we dat op een bijzondere plek. Namelijk op het schoolplein van de Prins Bernhardschool. Hier planten burgemeester en wethouder Leo van der Velden samen met de leerlingen 9 bomen. Bomen die zorgen voor schaduw tijdens het spelen op het plein. Maar ook fruitbomen (appels en noten). Want ‘Bomen maken Gezond’.

Het schoolplein kreeg dit jaar een metamorfose

Deze plek is niet zomaar gekozen. Want het schoolplein van de Bernhardschool kreeg dit jaar een metamorfose. Van een plein met 1500 tegels naar een groen plein met natuurlijke onderdelen, beplanting en een wadi. Een wens van de leerlingen ging hiermee in vervulling. Zij hebben samen met de tuinwerkgroep (bestaande uit leraren en ouders), Kinderopvang KleurRijk, de buurtvereniging, omwonenden, een lokale aannemer en de gemeente een vergroeningsplan bedacht en uitgevoerd.

De vergroening zorgt voor meer ruimte voor buitenlessen

Door de vergroening van het plein is er veel meer biodiversiteit. Er staan aantrekkelijke planten voor vogels, bijen en andere insecten. En er is een moestuin. Er is veel meer ruimte voor buitenlessen en natuurlijk spelen. Van de oude tegels is zelfs een buitenklas (amfitheater) gebouwd. Bij de keuze van speeltoestellen is ook rekening gehouden met het gebruik van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld een omgevallen boom als speeltoestel, of een schommel of een basketbalpaal van natuurlijke materialen.





Onze Ambassadeurs