Zelfgemaakte appeltaart waar je je beter van voelt.

Geschreven door Redactie
Zelfgemaakte appeltaart waar je je beter van voelt.

Misschien voel je je beter van een stukje van zelfgemaakte appeltaart. Als je wilt leren hoe je zelfgemaakte appeltaartvulling maakt, is dit echt het enige recept dat je nodig hebt.

ingrediënten

- 1/3 kopje suiker
-  1/3 kop verpakte bruine suiker
- 1/4 kop bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1/4 theelepel gemalen gember
-  1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
- 6 tot 7 kopjes dun gesneden gepelde zure appels
-1 eetlepel citroensap
-  Deeg voor taart met dubbele korst
- 1 eetlepel Kerrygold Gezouten Boter
-  1 groot eiwit
- Optioneel: Turbinado of grove suiker, gemalen kaneel, vanilleroomijs en karamelsaus

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol op een licht met bloem bestoven oppervlak de ene helft van het deeg tot een cirkel van 1/8 inch dik; overstappen op een 9-in. taart plaat. Meng in een kleine kom suikers, bloem en kruiden; opzij zetten. Gooi appels in een grote kom met citroensap. Voeg suikermengsel toe; gooi om te coaten. Vulling toevoegen; stip met boter.

Rol het resterende deeg uit tot een cirkel van 1/8 inch dik. Plaats over de vulling. Trim, seal en fluit rand. Snijd spleten in de bovenkant. Klop het eiwit schuimig; borstel over korst. Bestrooi desgewenst met turbinadosuiker en gemalen kaneel. Rand losjes afdekken met folie.

Bak 25 minuten. Verwijder folie; bak tot de korst goudbruin is en de vulling bubbelt, 20-25 minuten langer. Af laten koelen op een rooster. Serveer desgewenst met ijs en karamelsaus.


Onze Ambassadeurs