Jongeren geven advies over de Ermelose heide

Geschreven door Redactie
Jongeren geven advies over de Ermelose heide

De Ermelose heide is een prachtig natuurgebied.


Het wordt druk bezocht. Door mensen die er rust zoeken maar ook door mensen die juist graag hun energie kwijt willen. De heide heeft last van deze drukte. En de bezoekers soms ook van elkaar. Daarom zoeken we naar een goede balans tussen recreatie en de natuur. We vroegen leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek met ons mee te denken. En zij kwamen met goede creatieve ideeën en adviezen.

De leerlingen bogen zich een paar weken over de problematiek op de Ermelose heide. Het Jongeren Adviesbureau van het Instituut voor Natuureducatie (IVN) Gelderland hielp hen hierbij. Samen deden ze onderzoek naar de planten en dieren op de heide. En naar wat bezoekers op de heide willen doen.

Op 11 november presenteerden drie Jongeren Adviesbureaus hun advies aan wethouder Leo van der Velden. Zo adviseerden ze een brug over de drukke weg, om de gebieden en natuur veilig te verbinden. Ook gaven ze advies over hondenlosloopgebieden, nieuwe parkeerplekken en andere plekken voor prullenbakken. De ideeën nemen we mee in onze nieuwe gemeentelijke plannen.  



Onze Ambassadeurs