Waarom is een koude douche zo goed voor je?

Geschreven door Redactie

Er zijn weinig dingen lekkerder dan een lange, warme douche. Maar wist je dat koud douchen veel beter voor je is?

Al meerdere studies hebben bewezen dat het veel verandert voor je gezondheid. Dit is waarom een koude douche beter voor je is:

1. Energieboost

Een koude douche helpt beter voor je energie dan een kop koffie. Als je merkt dat je ‘s ochtends moe bent, kan de schrik van koud water in de ochtend je helpen wakker te worden. Ook gaat je hartslag omhoog en wordt je bloedcirculatie gestimuleerd, zodat je cellen extra zuurstof krijgen.


2. Minder stress

Uit onderzoek blijkt dat dagelijkse blootstelling aan kou je humeur een boost geeft, stress vermindert en kan zelfs helpen tegen depressie. Onder de koude douche springen kan zelfs helpen bij het voorkomen van ziektes.

3. Gezond haar

De beste natuurlijke manier om je haar en huid gezond te houden is koud douchen. Warm water kan ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. Koud water kan ook je hoofdhuid gezond houden. 

4. Beter immuunsysteem

Koud water zorgt voor meer flexibiliteit in je lymfevaten. Deze zorgen voor het afvoeren van afvalstoffen in je lichaam en beschermt je tegen kwaaltjes. Regelmatig koud douchen zou zelfs zorgen voor de aanmaak van meer witte bloedcellen en dat is onmisbaar bij de bestrijding van virussen. 

5. Een goed humeur

Je weet nu inmiddels wel dat koud douchen veel voordelen heeft, maar het verbetert ook je humeur. Door onder een frisse douche te stappen krijg je een boost van adrenaline en endorfine. Deze hormonen geven een energiek gevoel. 

Geef koud douchen dus eens een kans, kijk of het werkt en of je positieve effecten ziet. 
Onze Ambassadeurs