450 nieuwe bomen op landgoed Roggebotstaete

450 nieuwe bomen op landgoed Roggebotstaete

Plan Boom: op weg naar een bos voor en door studenten in Flevoland

Studenten van het Hout en Meubileringscollege uit Amsterdam hebben afgelopen weekeinde 450 bomen geplant op Landgoed Roggetbotstaete. De plantactie is een onderdeel van een samenwerking van De Stichting Groeiend G’hout Amsterdam, Natuur- en Milieufederatie Flevoland en Landgoed Roggebotstaete. Dit is de start van een jaarlijks studenten-event, wat de komende jaren zal ontwikkelen tot een bos vóór en dóór studenten in Flevoland. 

Een bos voor en door studenten

De komende 3 jaar worden jaarlijks minimaal 400 bomen geplant op Landgoed Roggebotstaete, onder de vlag van het project Plan Boom. Voor iedere student die afstudeert aan het Hout en Meubileringscollege wordt jaarlijks een boom geplant. Het hout uit het bos zal worden gebruikt als timmer-, meubel of draaihout en voor het bouwen van objecten, waarbij duurzaamheid centraal staat. Het verwerven van kennis over houtsoorten en groei, het rooien, zagen, oplatten en het verder bewerken van begin tot eindproduct staat hierbij centraal.

Plan Boom

De Natuur en Milieufederaties willen met Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in buitengebieden voor 2023 planten. Hiermee verkleinen we onze CO2 uitstoot en wordt onze leefomgeving gezonder, groener én mooier. In Flevoland willen we 500.000 bomen de grond in krijgen! 

Flevoland verdient nog meer bomen

Help jij ook mee? Ook in jouw omgeving zijn er vast plekjes die nog meer bomen verdienen. Neem contact hierover op met de Natuur en Milieufederatie Flevoland. Ze helpen je daarbij graag op weg.  

Je kunt ook beginnen met het Plan Boom-beginnerspakket dat bestaat uit inheemse boompjes. Bestel jouw boompjes pakket via: www.planboom.nl  
Zo kun jij jouw boompje bijdragen op weg naar een beter klimaat!

Onze Ambassadeurs