Vandaag is het Sinterklaas feest

Geschreven door Redactie
Vandaag is het Sinterklaas feest

Sinterklaas is de harten van Nederlandse kinderen dierbaar. Hij is te herkennen aan zijn opvallende rode cape met rode mijter en zijn lange witte baard.

Geniet van Sinterklaassnoep, verkrijgbaar bij supermarkten door heel Nederland.
Ervaar vandaag de geweldige sfeer die bij Sinterklaas hoort.

Voor kinderen betekent dit dat ze hun schoen eindelijk naast de schoorsteen of achterdeur kunnen zetten. 's Nachts rijdt Sinterklaas op zijn witte paard Amerigo over de daken en legt hij, geholpen ​​door zijn helpers, de Pieten, wat lekkers of cadeautjes in de kinderschoenen. Traditionele zoetigheden zijn pepernoten, kruidenkoekjes, marsepein en chocoladeletters.

Vandaag zingen kinderen uit volle borst liedjes voor Sinterklaas tot er op de deur wordt geklopt. Als ze braaf zijn geweest, vinden ze net buiten de deur een tas vol cadeautjes.

Ook oudere kinderen en volwassenen vieren 5 december. Voor de vakantie trekken ze loten met de naam van een persoon erop en kopen cadeaus voor die persoon. De geschenken zijn zo ingepakt dat ze de werkelijke inhoud verbergen en gaan vaak vergezeld van grappige gedichten vol woordspelingen die speciaal voor de ontvanger zijn geschreven.
Onze Ambassadeurs