Vanaf 5 januari 2022 kunnen gedupeerde ouders van de kinderopvang toeslagaffaire hun private schulden indienen

Geschreven door Redactie

Ben jij een gedupeerde ouder of toeslagpartner van de kinderopvang toeslagaffaire? Zo ja, dan is het belangrijk dat je dit bericht leest!

Gedupeerde ouders/toeslagpartners van de kinderopvang toeslagaffaire waarvan de pauzeknop(moratorium) op 12 februari 2022 eindigt, ontvangen namelijk op 16 december 2021 een brief van de Belastingdienst waarin zij daarover worden geïnformeerd.

In deze brief worden deze ouders/toeslagpartnersvgevraagd om vanaf 5 januari 2022 hunvopenstaande private schulden en achterstallige betalingen in te dienen bij het online loket private schulden van SBN. Dit zijn schulden bij organisaties die geen overheid zijn. Dit zijn bijvoorbeeld schulden die u bij een postorderbedrijf als Bol.com heeft of een niet betaalde tandartsrekening dan wel een huurachterstand bij een verhuurder.

Je kunt alvast beginnen met het verzamelen van alle documentatie van jouw openstaande private schulden en achterstallige betalingen. Op deze manier kun je vanaf 5 januari 2022 je private schuldenlijst zo spoedig mogelijk indienen. Documentatie die je bijvoorbeeld alvast kunt verzamelen zijn facturen of factuurnummers, bonnetjes of aanmaningen.

Onze Ambassadeurs