Een gezellige oudejaarsavond met "Party in a Glass" parfaits
Dit specifieke recept spreekt vrijwel voor zich; het is binnenkort tijd om nieuw jaar te vieren om het LEVEN te vieren!
Een gezellige oudejaarsavond met "Party in a Glass"-parfaits.Ingrediënten:
• ½ kopje natuurlijke frambozen
• 1 kop bevroren frambozen, ontdooid
• 250ml vloeibare slagroom, koud
• 2 eetlepels suiker
• 4 eetlepels Chambord (frambozenlikeur)
• 1 naturel boeren of roomboter cake
• ¼ kopje Grand Marnier (sinaasappellikeur)
• 4 maraschino-kersen met steeltjes, op keukenpapier gelegd om te drogen
• Eetbare zilveren confetti schittert voor garnering
Voorbereiding:
Meng in een kleine kom de frambozenconserven met de ontdooide frambozen; gebruik een vork, roer voorzichtig en pureer het mengsel tot de hele frambozen en een klein beetje maar nog steeds een beetje grof zijn; opzij zetten.
Bereid de Chambord-slagroom door de koude slagroom toe te voegen aan de kom van een mixer die is uitgerust met een garde en deze op middelhoge stand te kloppen tot hij iets dikker wordt; bestrooi vervolgens met de suiker en blijf kloppen, en wanneer de room stijve pieken vormt, voeg je de Chambord toe om te verwerken en zet je de mixer uit; voeg de Chambord-slagroom toe aan een ritssluitingszak ter grootte van een kwart gallon, knip de hoek van de zak af om een kleine/middelgrote opening te maken om mee te spuiten, en plaats de ritssluiting op een bord en in de koelkast om even vast te houden.
Om de parfaits in elkaar te zetten, zet je de glazen op een rij voor je neer; voeg op de bodem van elk glas ongeveer een halve kop van de in blokjes gesneden cake toe; sprenkel vervolgens ongeveer 1 ½ theelepel Grand Marnier over de cake en besprenkel het zo gelijkmatig mogelijk over de cake; voeg vervolgens ongeveer 3 volle theelepels van het frambozenmengsel toe over de cake, schep het over het midden van de cake en laat het langs de zijkanten lopen; Spuit vervolgens ongeveer 3-4 eetlepels Chambord-slagroom over het frambozenmengsel, spuit het langs de randen en baan je een weg naar het midden van het glas; herhaal vervolgens de lagen opnieuw, beginnend met de pondcake, dan nog 1 ½ theelepel motregen van Grand Marnier, gevolgd door het frambozenmengsel en eindigend met een lange bies van de Chambord-slagroom; om te garneren, voeg een maraschino-kers toe aan de bovenkant en bestrooi met wat eetbare zilveren confetti-fonkels; bewaar de parfaits tot 4 uur van tevoren in de koelkast.