Vandaag is het National Winter Skin Relief Day

Terwijl de winter in een hogere versnelling komt, herinnert National Winter Skin Relief Day op 8 januari ons aan alle manieren waarop we kunnen voorkomen dat onze huid verwelkt onder de zwaarste elementen.

De dalende temperaturen buiten en stijgende thermostaten binnen zuigen de hoeveelheid vocht in de lucht. Onze huid wordt als eerste opgemerkt.

Joshua Zeichner MD, directeur van Cosmetic & Clinical Research bij het Mount Sinai Hospital, doet een paar aanbevelingen om ons te helpen onze huid de hele winter gehydrateerd te houden.

Als het kouder wordt, vermijd dan de verleiding om die lange, warme douches te nemen. De hitte ontdoet de huid van zijn natuurlijke oliën (ceramiden genaamd) en veroorzaakt ontstekingen. De huidcellen zwellen op, en als ze opdrogen, raken ze los als slecht gevoegde tegels en barsten ze.

Neem in plaats daarvan kortere, lauwe douches en gebruik milde reinigingsmiddelen. Harde zepen met oppervlakteactieve stoffen en claims van pH-balans kunnen hard zijn voor de huid. En niet schrobben! Wees zacht en laat het water en het schuim het werk doen.

Als je een droge, gebarsten huid hebt, zoek dan een crème of zalf met lichte vaseline, hyaluronzuur en ceramiden - de natuurlijke vetten die de voeg tussen de huidceltegels vormen. ~ Joshua Zeichner MD


Dep de huid na het baden droog met een zachte handdoek. Wrijven veroorzaakt meer irritatie en ontsteking. Voeg een vochtinbrengende crème toe met de deur gesloten om de vochtigheid binnen te houden.

Draag laagjes bij het aankleden. De dichtstbijzijnde laag moet gemaakt zijn van natuurlijke vezels. Zachte stoffen zoals flanel en katoen veroorzaken weinig tot geen irritatie in vergelijking met synthetische materialen. Lagen zijn ook effectiever tegen koud weer.

Winterhuidverlichting is er in vele vormen. Onze huid heeft ook 's nachts hydratatie nodig. Door vocht aan de lucht toe te voegen met een koelnevelbevochtiger hydrateer je niet alleen je huid, maar zorg je ook voor een betere nachtrust.

Verzorg je huid deze winter door deze te beschermen en te hydrateren.

Gebruik #WinterSkinReliefDay om te delen op sociale media.


Onze Ambassadeurs