Wie doet er mee met proefprojecten bouwkwaliteit en bouwtoezicht?

Geschreven door Redactie

Op 1 juli 2022 treedt de de Wet kwaliteitsborging bouwen (Wkb) in werking.

Het doel van die wet is om de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht te verbeteren maar ook de rechtspositie van de consument. Van te voren wil de gemeente starten met proefprojecten. Alle betrokken partijen bij de bouw (bijvoorbeeld opdrachtgever, architect, aannemer, projectontwikkelaar en kwaliteitsborger) worden gevraagd om praktijkervaring op te doen met de nieuwe wetgeving. Daarvoor gaan we op zoek naar mensen die willen meedoen, zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie.

Aanmelden

Heb jij plannen om te bouwen of heb je ideeën om de kwaliteit van bouwen te verbeteren? Meld je dan aan bij Yasemin Tas, jurist Omgevingswet van de gemeente, via telefoonnummer 0341 411 911. Aanmelden kan tot dinsdag 1 maart.


Onze Ambassadeurs