Na 7 jaar ligt een gebruikte Falcon 9-raket op koers om de maan te raken

Geschreven door Redactie

De klap zou wetenschappers een kijkje kunnen geven in de selenologie van de maan.

SpaceX lanceerde zijn eerste interplanetaire missie bijna zeven jaar geleden. Nadat de tweede fase van de Falcon 9-raket een lange brandwond had voltooid om een transferbaan te bereiken, begon het Deep Space Climate Observatory van NOAA aan zijn reis naar een zon-aarde LaGrange-punt op meer dan 1 miljoen km van de aarde.

Op dat moment was de tweede fase van de Falcon 9-raket zo hoog dat het niet genoeg brandstof had om terug te keren naar de atmosfeer van de aarde. Het ontbrak ook aan energie om te ontsnappen aan de zwaartekracht van het aarde-maan-systeem, dus volgt het sinds februari 2015 een enigszins chaotische baan.

Nu, volgens luchtwaarnemers, is de baan van de gebruikte tweede fase op weg om de maan te snijden. Volgens Bill Gray, die de veelgebruikte Project Pluto-software schrijft om objecten in de buurt van de aarde, asteroïden, kleine planeten en kometen te volgen, zou zo'n klap in maart kunnen komen.Onze Ambassadeurs