De Grootste dierentuinen ter wereld

Geschreven door Redactie
De Grootste dierentuinen ter wereld

Dierentuinen zijn niet alleen leuk om te bezoeken, maar ook een belangrijke plek om over dieren te leren.

Veel grote dierentuinen hebben speciale programma's om bepaalde diersoorten te beschermen en populaties sterk te houden. Ook de grootste dierentuinen ter wereld hebben alle ruimte om hun dieren een prettig thuis te geven.

The Wilds

The Wilds is een particulier natuurreservaat en de grootste dierentuin ter wereld. Het park ligt in de Amerikaanse staat Ohio en beslaat een enorm gebied van maar liefst 3.704 hectare. Uiterst zeldzame en bedreigde dieren hebben een plekje gevonden in de dierentuin.

Smithsonian Institute of Conservation Biology

Deze dierentuin maakt deel uit van het Smithsonian Institution, de thuisbasis van verschillende musea waar allerlei kennis wordt gedeeld. Met bijna 1.300 hectare land is er meer dan genoeg te ontdekken. Het is een van de oudste dierentuinen in de Verenigde Staten en biedt onderdak aan ongeveer 400 verschillende diersoorten.

 Sri Venkateswara Zoological Park

De op een na grootste dierentuin ter wereld bevindt zich ook in India en beslaat een oppervlakte van 2.239 hectare. Het park is in 1987 geopend en heeft een indrukwekkend leefgebied voor de dieren gecreëerd. Je kunt olifanten, witte tijgers, zwarte beren, krokodillen en vele andere dieren zien.

Onze Ambassadeurs