50 Ermelose verhalen liggen op straat

Geschreven door Redactie
50 Ermelose verhalen liggen op straat

Op woensdag 9 februari legde Hans de Haan (links), wethouder van o.a. Kunst en Cultuur, samen met 2 medewerkers van de gemeente Ermelo de eerste van 50 QR-stoeptegels in Ermelo. Dit ter ere van 50 jaar Ermelo. De QR-code stoeptegels worden gelegd op unieke cultuurhistorische locaties en vertellen het verhaal over de geschiedenis van Ermelo. Wethouder Hans de Haan: ”Ermelo heeft een rijk verleden, niet iedereen weet dat. Wie nu even stilstaat bij zo’n tegel kan op een snelle en leuke manier meer te weten komen over onze gemeente. De geschiedenis ligt letterlijk op straat.”

De eerste stoeptegel ligt bij het NS-station. Scan ter plekke de QR-code en geniet van het verhaal en de foto’s van de op 1 juni 1882 geopende NS halte Ermelo-Veldwijk. Deze week komen er nog 4 stoeptegels bij.

Ze zijn straks te vinden bij het oude postkantoor, ‘t Weitje, Molenaarsplein en Villa de Riethorst.QR-codes

Gedurende de komende maanden worden elke week 5 stoeptegels op verschillende plekken in Ermelo gelegd met daarop een QR-code. Met de camera van een mobiele telefoon kunt u de code scannen. Op de mobiele telefoon verschijnt dan de website met verrassende achterliggende informatie en foto’s.

Verhalen

Achter deze QR-codes krijgt u informatie over bijzondere gebouwen, unieke plekken en monumenten. Maar u leest ook verhalen en gebeurtenissen die op deze locaties hebben plaatsgevonden, inclusief mooie foto’s.

Natalie Overkamp heeft de verhalen in opdracht van de gemeente Ermelo gemaakt. Bert Onderweegs van Calumma heeft de QR-stoeptegels geleverd.

Wandel- en fietsroute

Het is de bedoeling dat de QR-stoeptegels straks onderdeel worden van een wandel- en fietsroute. Leuk voor inwoners, maar zeker ook voor bezoekers van onze mooie gemeente.
Onze Ambassadeurs