Baklava, een typisch Turks lekkernij

Geschreven door Redactie
Baklava, een typisch Turks lekkernij

Als je ooit op viste bent geweest bij een Turkse familie, dan weet je het. Je wordt overladen door gastvrijheid en lekker eten.

Want denk nu niet dat je weer deur uit kunt zonder ook maar iets te hebben gegeten. Dat kan zelfs beledigend zijn. Er bestaat een brede Turkse keuken en na het eten, of bij de koffie/thee zal je vaak worden getrakteerd op Baklava.

Baklava bestaat uit laagjes filodeeg, dat op bladerdeeg lijkt, gevuld met gemalen stukjes noot, doorgaans walnoot of pistache maar ook wel amandel. Er zijn allerlei varianten waarbij ook wel kaneel, kardemom, kruidnagel, citroenrasp, sinaasappelrasp, en vanillesuiker worden toegevoegd. Nadat het in de oven is geweest, wordt het overgoten met zoete siroop, waar bijvoorbeeld rozenwater, honing of oranjebloesemwater aan toe is gevoegd. En die siroop, die zul je in al z’n glorie proeven. Zoet, zoeter, zoetst. Ja, dit mierzoete gerecht is alles behalve gezond maar lekker dat het is! Inmiddels in Baklava niet meer weg te denken uit Nederland. Je kunt het overal krijgen, zelfs online. Maar het lekkerst is natuurlijk wanneer je het zelf maakt. Dus hebben wij een heerlijk en makkelijk recept voor jou uitgewerkt, kijk op pagina….


Onze Ambassadeurs