Is het handig om snel gewicht te verliezen?

Zoals zoveel delen van het leven, gaat veilig, succesvol en duurzaam gewichtsverlies meer over de reis en minder over een op schaal gebaseerde bestemming en een snel naderende deadline.

Mensen streven er om talloze redenen naar om gewicht te verliezen en velen starten dan met een dieet die snel echte resultaten belooft. Hoewel er zeker manieren zijn om uw inspanningen om gewicht te verliezen te versnellen, is het belangrijk om te begrijpen dat te snel afvallen zelfs averechts kan werken.

Waarom snel afvallen niet het beste doel is?

Hoewel de aantrekkingskracht van snel gewicht verliezen sterk is, zijn er veel redenen waarom snel afvallen zelfs tegen je beste inspanningen om gewicht te verliezen kan werken.

Ten eerste, wanneer mensen snel afvallen, vooral via rage of crashdiëten, zijn ze meestal niet in staat om het vol te houden omdat het gewicht dat ze verliezen vaak meer spiermassa en water en minder vetmassa is in vergelijking met mensen die geleidelijk afvallen.

Een Australisch onderzoek onder 200 deelnemers aan The Lancet ontdekte dat terwijl lijners in het onderzoek dezelfde hoeveelheid gewicht verloren, de groep die gewicht verloor langzaam 10% meer lichaamsvet en 50% minder droge spieren dan de groep die snel gewicht verloor.

Wat het probleem nog verergert is dat wanneer mensen snel afvallen, de eetlust vaak toeneemt. Naarmate het metabolisme afneemt, waardoor het bijna onmogelijk is om de kilo's eraf te houden. Een studie in Obesitas meldt dat ons lichaam ons ertoe aanzet 100 calorieën meer per dag te eten voor elke verloren pond.

Waar het op neerkomt: verstandig afvallen is de juiste keuze. Experts zeggen meestal dat een veilig tarief ongeveer een half pond tot twee pond per week is. Met dat doel voor ogen zijn hier enkele beproefde manieren om kilo's kwijt te raken en ze voor altijd af te houden.

Onze Ambassadeurs