Harderwijk doet mee aan Week zonder afval

Geschreven door Redactie

Van maandag 30 mei t/m zondag 5 juni 2022 is de landelijke Week zonder afval.

Ook de gemeente Harderwijk doet daaraan mee en wil inwoners stimuleren om zo min mogelijk afval weg te gooien. Samen met ondernemers die meedoen aan de Harderwijk is TOP (=Tegen Onnodig Plastic) campagne zijn er activiteiten en workshops georganiseerd die meehelpen om de hoeveelheid afval te verkleinen. Aanmelden daarvoor en meer informatie op www.harderwijk.nl/TOP.

Er is een keus uit diverse activiteiten zoals een Zero Waste Wandeltour door Harderwijk, een Sup & Clean-up aan de strandboulevard en een workshop voor het stylen van tweedehands kleding. Voor (aanstaande) ouders is er een workshop wasbare luiers, de wijkhelden voor zwerfafval zijn actief en op zaterdag 4 juni staat Harderwijk is TOP op de markt.    

De landelijke campagne Week zonder afval is een initiatief van Milieu Centraal en Zero Waste Nederland. milieucentraal.nl/minder-afval/week-zonder-afval/ en zerowastenederland.nl

Onze Ambassadeurs