Almere City FC en Almere City Run gaan samenwerken

Geschreven door Redactie
Almere City FC en Almere City Run gaan samenwerken

Almere City FC gaat intensief samenwerken met Almere City Run en roept alle supporters en leden van de businessclub op om deel te nemen aan het grootste hardloopevenement in Almere. Supporters die zich hebben aangemeld voor het sport & supportprogramma ‘De Fitste Club van Nederland’ van de voetbalclub maken aanspraak op een gratis startbewijs voor de Almere City Run dat dit seizoen op zondag 26 juni plaatsvindt. Clubmascotte Ally de Aap geeft in de ochtend het startschot van de Kids Run.

Almere City Run

Na de succesvolle jubileum editie in 2019 en de virtuele editie in 2021 belooft het ook dit jaar weer een feest te worden in Almere. De Almere City Run is een evenement voor iedereen en kent verschillende afstanden, waaronder de 10 Mijl, de 10 kilometer en de Yanmar 4 Mijl. Voor jonge atleten worden de Kids Run van 1 Mijl en de 2 Mijl georganiseerd. Sportieve bedrijven kunnen meedoen aan de Business Runs. De routes leiden de deelnemers vanaf de Esplanade, onder andere langs het groen van het Weerwater. De finish is traditiegetrouw op de sfeervolle Esplanade waar iedereen als een winnaar wordt onthaald met een medaille. De Almere City Run staat bekend om de vriendelijke sfeer en motiveert iedereen in Almere en omgeving om in beweging te komen. Voor de lopers is er dit seizoen ook een extraatje: 250 deelnemers maken ook de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Almere City FC seizoen mee.

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC is blij met de samenwerking: ,,Vitaliteit loopt als een rode draad door onze organisatie. Als topsportorganisatie jagen wij dagelijks onze doelen na en willen we binnen en buiten de lijnen maximaal presteren. In die lijn is het programma ‘De Fitste Club van Nederland’ ontstaan waarbij we de kennis en kunde van spelers en staf inzetten om onze businessclubleden, supporters en medewerkers in beweging te krijgen cq houden. Deelname aan de Almere City Run is dan een prachtig jaarlijks meetmoment voor de deelnemers hetgeen nu wordt bekrachtigd in een partnership voor de komende jaren.”

Inschrijving

Deelnemers aan ‘De Fitste Club van Nederland’ kunnen gratis meedoen aan de City Run. Hiervoor krijgen zij binnenkort in de app een bericht. Andere enthousiastelingen kunnen zich inschrijven via https://www.almerecityrun.nl. Op deze site vind je ook alle informatie over de afstanden, wordt het parcours binnenkort bekend gemaakt en kun je je aanmelden als vrijwilliger.






Onze Ambassadeurs