Opening bijzondere route door Dierenweide

Geschreven door Redactie
Opening bijzondere route door Dierenweide

Op 31 mei onthulde burgemeester Van Schaik samen met kinderburgemeester Lana Alhussein, en de kinderwethouder Veerle ter Beek, het eerste bord van de route dierenwelzijn en -verzorging op kinderboerderij De Dierenweide in Harderwijk.

Het is een gezamenlijk project met een educatief karakter dat De Hortus en De Dierenweide hebben opgezet.

Verzorging

Langs de route staan borden met in totaal 12 vragen die beantwoord kunnen worden. Bij ieder dier wordt meer informatie gegeven over hoe je dat dier het beste kunt verzorgen. Elke vraag die goed beantwoord wordt, levert een letter op. De 12 letters gezamenlijk vormen een woord. Het is leerzaam en leuk, voor kinderen én volwassenen.

Tijdens de openingstijden van De Dierenweide zijn binnen onder andere de bijen, konijnen en cavia’s goed te bekijken en te bewonderen.

Dierenwelzijn

Burgemeester van Schaik: “Dieren in alle soorten en maten maken deel uit van het leven van de mens. Het is dan ook aan de mensen om goed voor hen te zorgen. Ik vind dierenwelzijn onderdeel van onze beschaving. Goede verzorging van dieren is daarbij onmisbaar.”

En dat is precies de bedoeling van deze educatieve route. De Hortus en Die Dierenweide hopen bij te dragen aan de kennis van mensen over het belang van goede en passende verzorging van dieren.  



Onze Ambassadeurs