Almere City FC verrast met Nederlandse terugkeer Anthony Limbombe

Geschreven door Redactie
Almere City FC verrast met Nederlandse terugkeer Anthony Limbombe

Anthony Limbombe keert bij Almere City FC terug in Nederland. De Belgische buitenspeler, die in Nederland furore maakte bij NEC Nijmegen, stond recentelijk nog onder contract bij FC Nantes. Limbombe tekent in Almere een contract voor twee seizoenen.

Limbombe maakt op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor KRC Genk, waar hij in totaal 84 wedstrijden voor in actie zou komen. Voor KRC Genk maakt de Belg met Congolese ouders zijn debuut in de Champions League tegen Chelsea FC. Uiteindelijk zal Limbombe 7 wedstrijden in het Europese kampioenenbal spelen.

In 2014 tekent ‘Bombe’ een driejarig contract bij N.E.C. Nijmegen in de Nederlandse Eredivisie, waar hij in 70 wedstrijden tot 23 doelpunten en 18 assists kwam. Zijn spel levert hem een grote transfer op naar Club Brugge, waar hij verder uitgroeit tot speler van formaat. FC Nantes uit de Franse Ligue 1 heeft twee seizoenen later een clubrecord transfersom van 8 miljoen euro over voor zijn diensten. In die periode maakt Limbombe ook zijn debuut voor de nationale ploeg van België, de Rode Duivels.

Op het palmares van Limbombe staan twee Belgische landskampioenschappen, de Belgische beker en de Belgische Supercup. In 2015 promoveerde hij met N.E.C. Nijmegen naar de Eredivisie.

Limbombe: ,,Het had mijn voorkeur om terug te keren naar Nederland, omdat ik daar fantastische jaren heb gehad en veel warmte heb gevoeld. Bij Almere City FC had ik meteen het beste gevoel, mede dankzij de faciliteiten en de mensen met wie ik daar ga samenwerken. Belangrijk daarin was ook Johan Hansma, die mij eerder al naar Nederland haalde. Ik voel mij met deze stap herboren met het gezamenlijke doel om City naar de Eredivisie te brengen.”

Technisch manager Johan Hansma kent Limbombe uit zijn tijd bij N.E.C. Nijmegen. “Anthony is een begenadigd buitenspeler, die bekend is met de Nederlandse Eerste en Eredivisie. Na zijn teleurstellende periode in Nantes is hij op zoek naar een veilige omgeving, waar hij zijn kwaliteiten weer kan laten zien en ook het plezier in voetballen weer kan terug vinden. Almere City is daarvoor de plek bij uitstek,” aldus Hansma. “Wij zijn ontzettend blij dat Anthony ondanks heel veel interesse de bewuste keuze voor ons heeft gemaakt.”






Onze Ambassadeurs