Centrale ingang Floriade en een retourticket kabelbaan voor meer bezoekersgemak

Geschreven door Redactie
Centrale ingang Floriade en een retourticket kabelbaan voor meer bezoekersgemak

Centrale entree Floriade en een retourticket kabelbaan voor meer bezoekersbeleving
Floriade wil tot en met 9 oktober zoveel mogelijk bezoekers in het park verwelkomen en daarbij staan de beleving, het gemak en de bereikbaarheid boven aan.

Het is voor bezoekers van het park al niet meer nodig om van tevoren een datum te kiezen bij het kopen van een ticket. Dit geeft meer flexibiliteit. De volgende aanpassingen die ingaan per 18 juli zijn één centrale entree en een retourrit in de kabelbaan. De Floriade entree is gelegen aan het Weerwater in Almere.

Muziek en beleving

De Weerwater entree, waar ook de kenmerkende Floriade letters staan, krijgt daarnaast een upgrade door het toevoegen van muziek bij aankomst. Ook wordt er nog verder gekeken of er ander entertainment bij de entree te realiseren is om de bezoekers vanaf het begin een heerlijk groen dagje uit te bezorgen.

Retourtje kabelbaan

Voorheen kochten bezoekers een entreebewijs inclusief een enkele rit met de kabelbaan. Met de aangepaste maatregelen krijgen bezoekers nu een retourrit kabelbaan waarmee ze heen en weer in de kabelbaan kunnen zonder hier een extra ticket voor te kopen. Floriade verwacht hiermee vele bezoekers een plezier te doen. Het op- en uitstappunt van de kabelbaan is op Utopia Island aan de noordzijde van het park.

Floriade parking bij Nobelhorst

Bezoekers die met de auto naar Floriade komen, parkeren nog steeds op het hiervoor aangegeven parkeerterrein op de Floriade parking P1 (Afslag 6 Nobelhorst, op de A6). Vanwege het in gebruik nemen van één centrale entree worden de bezoekers nu van het parkeerterrein direct naar de Weerwater entree gebracht. De voormalige Cable Car Entrance, ook wel zuidingang genoemd, is niet meer in gebruik. Bij het verlaten van het park stappen bezoekers ook weer bij de Weerwater Entree op de shuttlebus richting het Floriade parkeerterrein bij Nobelhorst.

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Onze Ambassadeurs