Flitsende start voor KV Wolderwijd/DYZLE 1

Geschreven door Redactie

Na de presentatie in Sporthal de Horst waar het nieuwe wedstrijdtenue werd onthuld in aanwezigheid van sponsoren, leden, ouders en toeschouwers, is Wolderwijd/DYZLE 1 flitsend van start gegaan in de zaalcompetetitie 2022/2023. En dat gold ook voor het wedstrijdtenue.

Na een oefencampagne waarbij gespeeld werd tegen Noveas (Steenwijk) en Arena (Rhenen), stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op de agenda tegen de studenten van Hebbes uit Utrecht.

Zeer geconcentreerd en met veel energie ging Wolderwijd/DYZLE de wedstrijd in: binnen 4 minuten stond er al een 4-0 voorsprong op het bord. Enkele minuten later was de voorspong vergoot tot 6-0 en pas na 11 minuten konden de tegenstanders uit Utrecht het eerste tegendoelpunt noteren. Uiteindelijk werd met 10-3 de rust bereikt. In de rust werd aangedrongen om niet terug te vallen in de tweede helft maar op eenzelfde wijze door te gaan en tenminste de 20 aan te tikken. Toch werd het in de tweede helft allemaal wat minder scherp. Hebbes kreeg van afstand teveel ruimte waardoor in negen minuten meer tegendoelpunten vielen dan de eerste helft (14-7). Na het doorvoeren van enkele wissels kabbelde de wedstrijd naar een eindstand van 21-11. Toch een prima resultaat van de Zeewoldenaren. Volgende week staat de wedstrijd in en tegen Huizen op het programma in Sportcentrum De Meent. Om 16:45 uur vindt de aftrap plaats.

Scores: Rick Bultman (6). Mathhijs Mulder (5), Lyn Scharft (2), Jan Hoekstra (2), Bas Kettenis (2) Anneleen Links (2), Irissa Pape en Demi Ernsten