Geniet en kies voor duurzame kerstmenu’s

Geschreven door Redactie
Geniet en kies voor duurzame kerstmenu’s

Genieten van een heerlijk kerstmenu en een goed gevoel overhouden? Dat kan! “Geniet en kies voor duurzame kerstmenu’s’’, luidt de challenge van deze week.

Doe jij ook mee? Meld je aan op www.ikdoemeejijook.nl en ontvang een receptenboekje met vegetarische menu's! #ikdoemeejijook  

 Duurzame kerstmenu’s

Wat is er gezelliger dan met kerst te genieten van een heerlijk kerstdiner. Kies dit jaar voor vegetarische producten of neem eens de biologische variant! Op de verpakking kun je vaak direct zien of je voor een duurzaam of groen product gekozen hebt. Zo kun je smakelijk genieten en je Flevolandse voetafdruk verkleinen.


Wat zet jij dit jaar op tafel tijdens kerst? Geef jouw keuze door op: www.ikdoemeejijook.nl

Impact challenge vorige week

Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge ‘’Duurzaam schitteren tijdens de feestdagen’’. Flevolanders deden enthousiast mee aan de challenge! Door te kiezen voor een duurzame outfit kun je tot wel 2.709 kg grondstoffen en 946 kg CO2 besparen in één jaar. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we ruim 1 miljard kg grondstoffen en 400 miljoen kg CO2.


Elke week een challenge: samen op weg naar 1 circulair Flevoland

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges, gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Deze maand is het thema: Duurzaam Feesten en Shoppen. Aan één challenge meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl


Onze Ambassadeurs