KERSTMISSIE geeft 250 kerst-doe-pakketten weg

Geschreven door Henny A.J. Kreeft
KERSTMISSIE geeft 250 kerst-doe-pakketten weg

Er is hard gewerkt in de Groene Kerstfabriek van de KerstMissie!

Met dank aan vrijgevige inwoners van de regio Harderwijk en het bedrijfsleven, is het gelukt om (nu al) 250 kerst-doe-pakketten te verzamelen die ze weg kunnen geven aan mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken!
Dit weekend verzamelde een enthousiaste groep vrijwilligers zich bij Green Offices, ofwel: De Groene Kerstfabriek. Met elkaar hebben ze 250 pakketten gevuld met lekkers voor de feestdagen, maar vooral ook leuke lokale doe-dingen. Zo doneerde Erik Kroon 1.000 toegangskaarten voor Fort Vertier en kregen ze een telefoontje van Kok Experience dat zij de pakketten compleet maken met bioscoopkaarten incl. popcorn en een drankje, plus entree bewijzen voor het speelparadijs. Daarnaast vind je in de kerstpakketten een staalkaart aan Harderwijkse initiatieven. Natuurlijk op een manier waarop letterlijk én figuurlijk je in beweging komt. Wie een kerst-doe-pakket krijgt kan bijvoorbeeld gratis sportles volgen bij Sam’s Gym, proeven aan muziekles van de Popschool of een creatieve les volgen bij Cultuur Kust.

Ook onmisbaar in deze gift is de uitnodiging/ tevens de boekjes met songteksten voor vrijdag 23 december a.s. Dan beginnen ze de KerstMissie op het Kloosterplein met een sprookjesachtige kerstmarkt waar je nergens een portemonnee voor nodig hebt! Er zijn optredens van o.a. Hakim van Sesamstraat, de Meisjes Met De Wijsjes en de dansers van ADE. Je vindt er straattheater, er is warme choco en een wensboom, maar kunt ook meedoen aan verschillende workshops. Om 18.30 uur geeft de wethouder het startschot voor de Santa-Run (inschrijven is nog mogelijk!) en ze sluiten de KerstMissie om 20.30 uur af, voor de Popschool op de Markt, met It’s A-Meezing! Ofwel de gezelligste samenzang in de Harderwijkse geschiedenis.

Kortom, er is een unieke samenwerking tot stand gekomen tussen de vele sociaal maatschappelijke partijen die Harderwijk rijk is, maar ook inwoners van de stad, de gemeente en het bedrijfsleven. De pakketten worden op integere wijze uitgedeeld door ZorgDat, Careander, Leger de Heils, GGZ en Youth United, bij mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Je vindt al deze partijen vrijdag 23 december ook terug op de Kerst-Doe-Markt.

Onze Ambassadeurs