Nederlanders zoeken op laatste moment volop naar Valentijnscadeaus

Geschreven door Redactie
Nederlanders zoeken op laatste moment volop naar Valentijnscadeaus

Nederlanders zoeken op het laatste moment nog snel cadeaus voor zijn of haar geliefde in aanloop naar Valentijnsdag. Dit blijkt uit onderzoek van Smartphonehoesjes.nl. Opvallend is dat vooral cadeaus voor mannen moeilijk blijken te zijn.

De aanbieder van cases voor de smartphone deed zoekwoordenonderzoek rondom Valentijnsdag. De zoekterm ‘valentijnscadeau voor haar’ kende in februari vorig jaar 141.000 zoekopdrachten. ‘Valentijnscadeau voor hem’ werd meer dan twee keer zo vaak ingetikt in de zoekmachine: 392.000 keer.

Van lingerie tot chocolade

Nederlanders zijn op zoek naar originele cadeaus voor hun liefje op Valentijnsdag, zo is terug te zien in het aantal zoekwoorden. ‘Origineel cadeau Valentijn’ werd meer dan 16.000 keer gezocht. Toch lijken we nog altijd terug te komen bij de traditionele cadeaus als bloemen, parfum en chocolade. Lingerie is ook extra gewild rondom de dag van de liefde. Meer dan 8.000 Nederlanders tikten dit in in de zoekmachines in de zoektocht naar een mooi setje voor hun partner.

Minder budget voor cadeaus

Ook zoeken Nederlanders dit jaar meer naar cadeaus met een lager budget. Moneycoach en geldpsycholoog Hanneke van Onna zegt dat ze vindt dat het geen slechte ontwikkeling is. “Ik denk dat deze tijd ons juist helpt bij het besef dat een cadeau niet altijd financiële waarde hoeft te hebben”, begint Van Onna. “Het geven van een cadeau om je liefde te tonen gaat om emotionele waarde. Maar de overtuiging van die financiële waarde kan stellen wel in z’n greep hebben.”

“Deze tijd is juist een kans om financiële waarde te vergeten en emotionele waarde te geven aan een cadeau”, vervolgt Van Onna. “Denk bijvoorbeeld aan een mooi stukje tekst of een persoonlijk gedicht. Of geef geen hele bos rozen, maar één roos. Deze is veel symbolischer dan die hele bos. En leg de telefoon aan de kant en ga eens lekker samen eten. Even oprechte aandacht voor elkaar. Dat kan gewoon thuis met de kaarsjes aan.”

Elke dag Valentijnsdag

En heb je dit jaar minder budget voor een Valentijnscadeau? Wees hier dan open over richting jouw valentijn en praat hierover. “Je bent niet minder waard als je cadeau minder financiële waarde heeft. Of minder duur is dan dat van vorig jaar. Het is goed om hier met elkaar over te praten. En mocht je nu even iets minder te besteden hebben, onthoud dan: het is elke dag Valentijnsdag. Elke dag is een nieuwe dag om jouw liefde aan jouw geliefde te tonen. Dit hoeft niet per se op 14 februari.”

Onze Ambassadeurs