Danielle van den Elst uit Harderwijk wint Read2Me! in de regio

Geschreven door Redactie
Danielle van den Elst uit Harderwijk wint Read2Me! in de regio

De regiofinale van de voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2Me! werd dit jaar in Nunspeet georganiseerd.

Vier scholen uit Ermelo, Harderwijk en Nunspeet deden enthousiast mee. Danielle van den Elst zit op het CCNV en vindt het leuk om te lezen en voor te lezen. ‘Ik heb het niet van mijn ouders maar misschien wel mijn tante.’ 


Zeven brugklassers lazen een spannend of grappig fragment voor uit een zelfgekozen jeugdboek. Zij werden aangemoedigd door vrienden, docenten en ouders. Het niveau van alle voorlezers was enorm goed! Het is ontzettend spannend om voor te lezen voor een groot publiek en dat deden alle schoolkampioenen reuze goed. 

Nadat alle schoolkampioenen hadden voorgelezen had de jury de taak om een winnaar te kiezen. Juryleden Ingrid Davelaar, Annie Vis en Fatima Essabani waren het unaniem eens over wie er als winnaar gekozen zou moeten worden. Voorzitter Ingrid: ‘Je zat zelf zo goed in het verhaal met je stem, je mimiek en je hele houding. We werden meegezogen in het verhaal.’ Danielle las voor uit het eerste deel van Woodwalkers van Katja Brandis.  

Danielle mag door naar de provinciale ronde op 25 maart. Wie weet wordt zij wel nationaal kampioen, ze is een serieuze kanshebber. 


Onze Ambassadeurs