Voorjaarsvakantie bij Rijksmuseum Muiderslot

Geschreven door Redactie
Voorjaarsvakantie bij Rijksmuseum Muiderslot

Trek er lekker op uit tijdens de krokusvakantie. Van 25 februari tot en met 5 maart 2023 viert Rijksmuseum Muiderslot het naderende voorjaar met een afwisselend programma voor jong en oud.

Dagelijks is er een creatief atelier. Daar kan iedereen binnenlopen en gratis meedoen met een leuke activiteit. 

Winterkasteel

Is het je nog niet gelukt om het Winterkasteel te bezoeken? Dan is de voorjaarsvakantie de laatste kans. Ervaar hoe de vroegere bewoners in het Muiderslot overwinterden. In sprookjesboeken ziet het er altijd prachtig uit: knus rond het warme haardvuur en kaarsen die de sfeer compleet maken. Dat de realiteit soms heel anders was, zie en hoor je tijdens het Winterkasteel. Neem een gratis audiotour mee en maak een reis door de wintertijd van vroeger.

Teken jouw onderwaterkasteel

Hoe zou het kasteel eruitzien als het onder water stond? Kan jij daar een kunstwerk van maken? Iedere dag in de voorjaarsvakantie, tussen 12:00-15:00 uur, is het atelier van het kasteel open. Iedereen is uitgenodigd om een onderwaterkasteel te tekenen. Heeft jouw onderwaterkasteel een waterglijbaan? Zijn er ook zeemeerminnen? Of zwemmen er haaien langs de torens? Hoe zit een onderwaterridder er eigenlijk uit? Niets is te gek! Als inspiratie kun je eerst naar de fotopresentatie Here comes the flood in de Wapenzaal kijken. Hier zie je hoe hoog het water komt te staan als de Nederlandse dijken doorbreken.

26 februari: Jong Klassiek @Muiderslot

Studenten van het Conservatorium Amsterdam beklimmen het oudste podium van Nederland dat nog steeds in gebruik is: het Muiderslot. Regelmatig zijn er studenten te vinden in het kasteel voor een concert, gratis voor alle bezoekers. Deze keer op het podium: het Paleia Trio. Het Paleia Trio bestaat uit Lara de Carvalho Perillo (dwarsfluit), Pauli Paananen (viool) en Lea van der Heijden (altviool). Zij leerden elkaar kennen via jeugdorkesten en het conservatorium, waaraan zij nu studeren. Ze spelen sinds 2018 samen. Zij spelen gevarieerde stukken, denk aan Beethoven of Mozart, maar ook iets minder bekende componisten zoals Andries de Braal, Max Reger en Louis Jungmann. Ook wordt er af en toe afgewisseld in bezetting om de gelegenheid te geven voor een kort solo stuk of duo. Toegang is gratis met een geldig entreebwijs. Tijd 11:30 – 12:30 uur. 

4 maart: Historisch proeven

Op 4 maart vindt ook een historische proeverij door de kasteelkok plaats. Deze tastings vinden af en toe op zaterdag plaats. Wat je kunt proeven wisselt per seizoen. Reserveer hiervoor op tijd jouw plekje.

5 maart: Woeste Willem kindertheatervoorstelling

Regelmatig kun je bij het Muiderslot genieten van bijvoorbeeld theater voor kids. Dit keer Woeste Willem; Over piraten, stoer doen, bang zijn en vriendschappen. Willem woont alleen aan de rand van het bos. Hij geniet van de rust die hij heeft verdiend na een leven vol gevaarlijke avonturen. Hij zingt zeeroversliedjes, loert wat door zijn verrekijker over het water… Tot opeens een klein jongetje de rust verstoort. Het jongetje is een landrot, dat is duidelijk. Aan landrotten heb je niks. Landrotten zeuren. Om woest van te worden! Woeste Willem is een vertelvoorstelling over stoer doen, bang zijn en over vriendschappen die je niet aan ziet komen.De voorstelling is een bewerking van het gelijknamige boek van Dieter en Ingrid SchubertLeuk voor kinderen vanaf 4 jaar. Hier kan je een kaartje bestellen voor Woeste Willem. Een geldig entreebewijs voor het Muiderslot is noodzakelijk voor toegang tot de voorstelling. Klik hier voor kaartjes.

Praktische informatie

Tijdens de voorjaarsvakantie is het Muiderslot dagelijks open van 10 tot 17 uur. Kijk op de website voor meer informatie.Onze Ambassadeurs