Jeugdtrainers KV Wolderwijd/DYZLE behalen diploma Korfbaltrainer 2

Geschreven door Redactie
Jeugdtrainers KV Wolderwijd/DYZLE behalen diploma Korfbaltrainer 2

Afgelopen dinsdag hebben 9 jeugdtrainers van KV Wolderwijd/DYZLE het certificaat Korfbal Trainer 2 (KT2) in ontvangst mogen nemen. 

Vanaf begin november zijn zij wekelijks in de weer geweest met opdrachten om uiteindelijk dit mooie resultaat binnen te halen.

De cursus KT2, georganiseerd vanuit het KNKV, is een eerste stap om de trainers en coaches binnen KV Wolderwijd/DYZLE naar een hoger niveau te tillen. De trainers hebben nu meer tools en handvaten om de trainingen beter en aantrekkelijker op te zetten om uiteindelijk de spelers en de club naar een hoger niveau te brengen. Immers, de jeugd heeft de toekomst.

Met dit mooie resultaat is de eerste stap gezet in het structureel opleiden en begeleiden van trainers en coaches binnen KV Wolderwijd/DYZLE. Vanaf volgend seizoen zal een speciaal aangestelde trainersbegeleider alle trainers en coaches verder helpen tijdens trainingen en wedstrijden.

Het organiseren van de KT2 cursus is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Lokale Sportakkoord in Zeewolde.


Onze Ambassadeurs